הקשר בין אלרגיות למזון וחיידקי המעיים

דיווחים על מקרים של אלרגיות למזון מציפים את כותרות העיתונים, ונושא זה עולה יותר ויותר, מפני שתגובות אלרגיות מסוימות למזון עלולות להיות מסכנות חיים, וגם רגישויות ואי סבילות למזון יכולות להשפיע על הבריאות הכללית.

בשנים האחרונות תחום חקר המיקרוביום (הרכב החיידקים בגופנו) צובר תאוצה ונחשב ל"דבר החם" בתחום הרפואה, אשר נוגע בתחומי בריאות רבים, לרבות אלרגיות ורגישויות למזון. 

היום אפילו ישנה האפשרות להתאים תפריט ייחודי לכל אדם לפי הרכב החיידקים במעיים כאופציה טיפולית בבעיות בריאותיות כגון סוכרת למשל. וכעת נשאלת השאלה – מה בדבר חקר חיידקי המעיים בכל הקשור לאלרגיות למזון?

בהקשר זה מחקרים מצאו שאצל תינוקות, הרכב המיקרוביום עשוי להשליך על רגישות יתר לסוגי מזונות מסוימים בהמשך חייהם. כך למשל, מחקר שנעשה באוניברסיטת מניטובה בקנדה, מצא כי תינוקות בגיל 3 חודשים שזוהו אצלם רמות נמוכות של זני חיידקים שונים,  היה סיכוי גבוה יותר לפתח בגיל שנה רגישויות למזון כגון חלב, ביצים ובוטנים. כמו כן, אצל תינוקות שפיתחו רגישות למזון, היו שינויים ברמות של 2 זני חיידקים ספציפיים:  Enterobacteriaceae  ו- Bacteroidaceae בהשוואה לתינוקות שלא פיתחו רגישויות למזון.

להלן קישורים למחקרים החדשים ביותר בתחום:

How infant’s gut bacteria can predict future food allergies or asthma

/Gut Microbiota as a Target for Preventive and Therapeutic Intervention against Food Allergy

Commensal bacteria protect against food allergen sensitization

 

 

התכנים באתר ניתנים כמידע כללי בלבד. המידע אינו מיועד לשמש לאבחון או לטיפול במחלות ואינו מהווה המלצה לאי-קבלת ייעוץ, אבחון או טיפול רפואי קונבנציונלי. למען הסר ספק, Lab-It פועלת כגורם מקשר בלבד, בין המעוניינים בביצוע בדיקות מעבדה פונקציונליות בחו"ל, לבין מעבדות בחו"ל המבצעות בדיקות אלו. Lab-It אינה מציעה שירותי אבחון, הסקת מסקנות כלשהן מתוצאות הבדיקות או טיפול מטעמה.